български
   За нас > Програми > Au pair > Австрия
Обучение  
Бригади  
Au Pair  
Германия  
Великобритания  
Франция  
Дания,Холандия и Швеция  
Австрия  
     
 

Au-pair програма за Австрия

Кой може да кандидатсва за работа по тази програма?

Какви са условията на работа?

Какви документи са ми необходими?

Какво следва по-нататък?

Какви документи са ми нужни за виза?

Кой може да кандидатсва за работа по тази програма?

  • Момичета и момчета
  • Възраст от 18 до 27 години
  • Да не сте семейни
  • Да нямате собствени деца
  • Да имате познания по немски език
  • Да имате опит в гледането на деца
  • Непушачи

  нагоре


Какви са условията на работа?

Като “Au pair” ще живеете при приемното семейство в собствена стая или апартамент. Към Вас ще се отнасят като към член на семейството и няма да плащате за храната, за жилището и за застраховката.

От приемното семейство ще получавате и джобните си пари – минимум 60 евро седмично.
Курсовете по немски се плащат обикновено от “Au pair”. Приемното семейство плаща по 45 евро месечно за Вашето обучение и може да ви бъде много полезно в намирането на добър и евтин колеж.
Работата е около 30 часа седмично и се изявява в помощ при отглеждането на деца и при домакинските задължения. Като “Au pair” ще имате поне един свободен ден седмично и поне веднъж месечно ще разполагате с уикенда за себе си.

  нагоре


Какви документи са ми необходими?

  • Application form
  • Писмо, адресирано до приемното семейство, в което разказвате повече за себе си, за семейството си, обучение, хобита, трудов опит и по-конкретно за опита ви с деца.
  • Сертификат за немски език– от училище, курсове, частни уроци и пр.
  • Минимум две препоръки, като поне едната да е за гледане на деца. Колкото по-подробни са препоръките, толкова по-добре.
  • Медицинско свидетелство , доказващо че нямате сериозни здравословни проблеми и няма причина, която да ви възприпятства да работите като “Au pair”.
    За съдействие може да се обърнете към личния си лекар.
  • 1 бр. Паспортна снимка
  • Копие на международния паспорт
  • Копие на шофьорска книжка / ако има такава /
  • Свидетелство за съдимост за работа в чужбина
  • Снимки със семейството ви, приятели и деца / с коментар /
  • Копие на дипломата за средно образование

  нагоре


Какво следва по-нататък?

След като сте се регистрирали при нас и сте подали необходимите документи по тази програма ние ги изпращаме в Австрийската фирма, от където очакваме оферта на Ваше име. Ако кандидатурата Ви е подходяща, процедурата по намиране на приемно семейство е много бърза.
Заедно с офертата се получава договор за работа, AMS формуляр и покана от приемното семейство, с които вече можете да кандидатствате за виза .

  нагоре


Какви документи са ми нужни за виза?

  • Валиден задграничен паспорт
  • Попълнена Application form
  • Платена такса за виза / невъзвращаема / - 145 лв.
  • Паспортни снимки - 2 бр.
  • Договор между Вас и приемното семейство за взаимните права и задължения / оригинал и копие /
  • По възможност лично писмо-покана на приемното семейстo /оригинал и копие/
  • Акт за раждане – преведен и легализиран
  • Разрешение за престой – подготвя се от семейството
  • Свидетелство за съдимост – преведено и легализирано

  нагоре