български
   За нас > Програми > Au pair > Германия
Обучение  
Бригади  
Au Pair  
Германия  
Великобритания  
Франция  
Дания,Холандия и Швеция  
Австрия  
     
 

Au-pair програма за Германия

Кой може да кандидатсва за работа по тази програма?

Какви са условията на работа?

Какви документи са ми необходими?

Какво следва по-нататък?

Какви документи са ми нужни за виза?

Кой може да кандидатсва за работа по тази програма?

  • Момичета и момчета, ненавършили 25 години
  • Да не сте семейни
  • Да нямате собствени деца
  • Да имате поне елементарни познания по немски език
  • Да имате опит в гледането на деца

  нагоре


Какви са условията на работа?

Като “Au pair” ще живеете при приемното семейство в собствена стая или апартамент. Към Вас ще се отнасят като към член на семейството и няма да плащате за храната, жилището, застраховката и за транспорта.
От приемното семейство ще получавате и джобните си пари. До края на 2005 година минимума е 205 евро месечно, а от Януари 2006 ще се увеличат на 260 евро.
Курсовете по немски в Германия се плащат обикновено от семейството, но това не е задължително условие. Цената на три месечен курс е между 80 и 120 евро, като може да се плаща и разсрочено.
Работата е около 30 часа седмично и се изявява в помощ при отглеждането на деца и при домакинските задължения. Като “Au pair” ще имате поне един свободен ден седмично и поне веднъж месечно ще разполагате с уикенда за себе си.

  нагоре


Какви документи са ми необходими?

  • Application form
  • Писмо, адресирано до семейството в Германия, в което разказвате повече за себе си, за семейството си, обучение, хобита, трудов опит и по-конкретно за опита Ви с деца.
  • Сертификат за немски език – от училище, курсове, частни уроци и пр.
  • Минимум две препоръки, като поне едната да е за гледане на деца. Колкото по-подробни са препоръките, толкова по-добре.
  • Медицинско свидетелство , доказващо че нямате сериозни здравословни проблеми и няма причина, която да ви възприпятства да работите като “Au pair”.
    За съдействие може да се обърнете към личния си лекар.
  • 1 бр. Паспортна снимка
  • Копие на международния паспорт
  • Копие на шофьорска книжка / ако има такава /
  • Свидетелство за съдимост за работа в чужбина

Всички документи трябва да бъдат попълнени/преведени на немски език !!!

  нагоре


Какво следва по-нататък?

След като сте се регистрирали при нас и сте подали необходимите документи по тази програма ние ги изпращаме в Германия, от където очакваме оферта на Ваше име. Обикновено това отнема не повече от две седмици.
Заедно с офертата се получава договор за работа и покана от приемното семейство, с които вече можете да кандидатствате за виза .

  нагоре


Какви документи са ми нужни за виза?

Изискванията за получаване на виза за Германия по програмата “Au pair” са :

  • Да сте между 18 – 24 години.
  • Задължително да имате поне елементарни познания по немски език

Необходими документи :

  • Валиден задграничен паспорт
  • 3 броя попълнени и подписани формуляра КАТ II
  • 4 броя паспортни снимки
  • Договор между Вас и приемното семейство за взаимните права и задължения / копие/
  • По възможност лично писмо-покана на приемното семейство в Германия / копие/
  • Платена такса за виза / невъзвращаема / - 50 лв.
  • Сертификат от фирмата

  нагоре